dimarts, 1 de juny del 2010

Pedres, Roques ... (xD)






Tareteres: Al darrera del pobla de Lladorre fore un bon exemple de tartera. Abix de tot hi ha els rocs grans que s'han anat caient. Són afavorits per la descontinuïtat en la roca, com el clivetge , que facilita l'isolament dels blocs, i per la gelifracció.






Gresos i Quarsites:Els darrers km de la pista de Certascan ens permeten observar característiques de la successió cambroordoviciana, ja que esta subvertical i la pista la va tallan gairebé perpendicularment. Dibuixen un plec acompanyat de plecs menors.




Estalactites de gel que creixen des de les esquerdes de la roca, fet que suggereix que els gressos són permeables per fracturació i, per tant, poden constituir un bon aqüífer.




Granit:Estany de Romedo de Baix, les roques moltonades han estat modelades oek fragment de gel.Es troben arribat a l'estany de Romedo de baix, on ek rocam pissarrós és extremadament polit i arrodonit.




Ratlles a les pedres:el camí de Certascan hi ha quarsites dures, ratllades de banda i banda orígen diferent de la pissarra . Estries glacials produïdes pel fragment dels blocs de roca que baixaven immersos dins la massa de gel de la glacera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada